duminică, 12 iunie 2011

De ce?

Cauză - efect. Totul ce se întâmplă are un motiv. Necunoaşterea motivului nu e o scuză pentru răspunsurile dogmatice. "Nu ştiu" este un răspuns mult mai bun decât un răspuns dogmatic. Acesta e motivul pentru care Socrate la timpul lui avea cele mai bune răspunsuri.

Iată că eu am un scop. Vreau să definesc inteligenţa, să o promovez, iar mai apoi să văd cum se descurcă un om cu adevărat inteligent în Moldova şi cu ce poate fi ajutat pentru a-şi utiliza mai eficient resursele intelectuale. Aceste acţiuni vor fi "cauza", iar "efectul", sper, va fi cel aşteptat, şi anume o contribuţie semnificativă în viaţa oamenilor inteligenţi.

"De ce"-ul meu:
consider că inteligenţa este subestimată în raport cu alte calităţi umane, ba mai mult, este greşit percepută. Adesea se confundă termenul de inteligent(deştept) cu alte trăsături de caracter: ambiţios, sârguincios, harnic, încrezut etc.

Deci urmează să utilizăm resursele noastre intelectuale pentru a înţelege mai bine inteligenţa, şi întrun final s-o respectăm mai mult, pentru că anume mulţumită inteligenţei avem acum ocazia să comunicăm prin intermediul internetului, să ne plimbăm cu bicicleta, să ne bucurăm de o societate organizată sau chiar să bem o băutură răcoritoare cu gheaţă în mijlocul pustiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu